Якщо ваша відповідь «ні», то ще означає, що ви просто не куштували рамен, приготований з інгредієнтів від «Морського Дому». І це необхідно терміново виправити!
Рамен - один з найпопулярніших супів світу давно представлений в Україні, однак ще ніколи він не був такий смачний, як зараз. А все тому, що «Морський Дім» запропонував унікальні новинки – основи для приготування супу рамен ТМ JS.
Що таке рамен?
Рамен - одна з найбільш визнаних та улюблених страв японської кухні, що складається з м'ясного бульйону, локшини, інгредієнтів (свинина, курятина, яловичина тощо), овочів та різних приправ. Ця смачна і ароматна страва має свої коріння в Китаї, але саме в Японії вона стала настільки популярною, що тепер є невід'ємною частиною культури та гастрономічної спадщини країни.
Для того, щоб приготувати страву правильно, кухарі Японії проходять навчання або стажування. Усі вважають рамен не простим у приготуванні через кілька причин.
- По-перше, через бульйон. Справжній бульйон для рамену вимагає тривалого і ретельного варіння. Щоб отримати правильний смак з м'яса, кісток, овочів, інколи треба варити бульйон від 2-4 годин до цілої доби! Як вам суп, що вариться добу?
- По-друге, значну роль відіграє локшина. Виготовлення свіжої локшини для рамену теж є процесом, що вимагає точності й досвіду, адже локшина повинна набути характерної текстури та кольору. Справжній суп рамен готується з локшиною Рамен, для виробництва, якою використовують кансуї. Kansui (кансуї) – це водний розчин карбонату калію з відповідним pH, що забезпечує відповідну лужність. Завдяки цьому тісто стає еластичним і пластичним, набуває красивого жовтого кольору (незважаючи на відсутність яєць!), еластичне після приготування. В асортименті "Морського Дому" є саме така локшина - Локшина RAMEN ТМ JS.
Саме за цими складовими визначають майстерність шеф-кухаря у приготуванні рамену та оцінююсь смак й вигляд страви. У Японії також існують спеціалізовані школи рамену, де можна вивчити різні стилі й техніки приготування страви. Чим вищого рівня ресторан, тим вишуканіший та «правильніший» рамен ви отримаєте на обід. До речі, якщо і вам потрібна допомога у вивчені техніки приготування рамену, звертайтесь до «Морського Дому». Наші досвідчені шеф-кухарі з радістю проведуть вам майстер-клас.
Види супів рамену в азійській кухні

Шою рамен (Shoyu ramen) - найпопулярніший вид рамену з бульйоном на основі свинини або курки. Має чистий, майже прозорий бульйон з виразним смаком соєвого соусу.
Місо рамен (Miso ramen) - використовує у своєму складі місо-пасту для створення густого та ароматного бульйону з глибоким смаком.
Шіо рамен (Shio ramen) відрізняється своєю солоною смаковою основою. "Шіо" в перекладі з японської означає "сіль", і саме сіль використовується для приготування смакової основи бульйону, у який згодом додається м'ясо.
Тонкотсу рамен (Tonkotsu ramen) – готується на основі бульйону, отриманого зі свинячих кісток. Цей рамен відзначається насиченим смаком та характерною білокремовою текстурою бульйону.
Незважаючи на те, що приготування рамену може бути вимогливим, він все ж залишається улюбленою стравою багатьох поціновувачів азійської кухні. Не дивно. що велика кількість ресторанів та закладів харчування України пропонують рамен як одну з основних позицій у меню. Багатьом з них допомагає в цьому саме «Морський Дім».
Все для рамену. Широкий асортимент продуктів
Ми пропонуємо асортимент інгредієнтів для приготування рамену для каналу HoReCа, а також рекомендуємо наші новинки - якісні основи для супу рамен ТМ JS.
Нові основи для супу - це концентрати для приготування шою та місо ременів, розроблені професійним шеф-кухарем «Морського Дому» Іллею Червенко за традиційною японською технологією. Важливо, продукти вже адаптовані до смаків українців, ваші гості будуть точно приємно вражені смаком та оцінять вашу страву.
Основи для супу рамен ТМ JS представлені у зручній упаковці по 1 кг та 1 л., кожна з яких розрахована на приготування 15-16 порцій. Тож не потрібно витрачати години на приготування бульйону – просто замовляйте основи для супу рамен в «Морському Домі».
Рецепти Місо рамену з куркою
Рецепт Рамен Шої з телятиною
Цінуйте свій час та своїх людей. Купуйте наші продукти, пробуйте новинки та підкреслюйте свою професійність разом з «Морським Домом»!