Мірін та оцет - це два розповсюджених інгредієнти в японській кухні, які використовуються до різних страв, соусів і маринадів.
Мірін - це солодке рисове вино, що використовується в кулінарії Азії. Воно має приємний і дещо солодкий смак, зазвичай містить приблизно 14% алкоголю. Мірін використовується для підсолоджування та надання багатшого смаку соусам, маринадам і глазурі. Він також може застосовуватись для тушкування, консервації і навіть для попередження потемніння страв. Також ця приправа зустрічається у великій кількості японських рецептів та соусів, зокрема в приготуванні соусу теріякі, суші-рисі, в соусі тонкацу.
Оцет - це кислий розчин, який утворюється шляхом ферментації алкоголю, такого як вино, пиво або сидр. В японській кухні використовують рисовий оцет. Без нього ви не приготуєте правильний рис для суші. Рисовий оцет має кислий смак і додає свіжості та деякої кислинки до страв. Популярний - для приготування салатних заправок, маринадів, суші-рису та інших азійських страв.
Як мірін, так і оцет можуть бути використані окремо або в поєднанні з іншими інгредієнтами для створення різноманітних соусів, маринадів та дресінгів. Вони підкреслюють багатогранність смаку та аромату, роблять страви цікавішими і смачнішими для ваших гостей.
«Морський Дім» пропонує приправи Мірін та Рисовий оцет відомих торгових марок, лідерів світового ринку. Зокрема, саме в нашому асортименті представлені продукти ТМ Mizkan. Лише телефонний дзвінок відділяє вас від володіння справжніми азійськими приправами-скарбами!