Творець гострого соусу, Девід Трен, почав займатися виготовленням чилі соусу в 1975 році у В'єтнамі. Під час його скромних почав неперевершений геній випустив свій перший гострий соус під назвою Pepper Sa-te. Він наповнив свій соус Sa-te в перероблені скляні банки для дитячого харчування, які потім були продані і доставлені членами сім'ї з допомогою велосипеда.

Творець гострого соусу, Девід Трен, почав займатися виготовленням чилі соусу в 1975 році у В'єтнамі. Під час його скромних почав неперевершений геній випустив свій перший гострий соус під назвою Pepper Sa-te. Він наповнив свій соус Sa-te в перероблені скляні банки для дитячого харчування, які потім були продані і доставлені членами сім'ї з допомогою велосипеда. У 1979 році його вражаюче подорож почалася відходом з комуністичного В'єтнаму на тайванський вантажний корабель, який був зареєстрований в Панамі на ім'я Huy Fong. Пізніше це ім'я надихнуло його на назву його улюбленої компанії -Huy Fong Foods.

Після того, як Сполучені Штати прийняли Трен як біженець, в той час, як інші країни не бажали його «поселити», він відразу ж почав робити те, що він робив найкраще - виготовляти гострий соус. Так, в 1980 році, він почав свою спадщину чилі в будівлі площею 5000 кв. футів, розташованому недалеко від Чайнатауна в Лос-Анджелесі. Його творіння включали:

-Pepper Sa-te;

- Sambal Oelek;

- Chili garlic;

- Sambal Badjak;

- Sriracha Hot Sauce.

Він продавав все, що робив кожен день, самостійно доставляючи продукцію в азіатські ресторани і ринки на своєму синьому фургоні Chevy. Так він доїжджав до Сан-Франциско і навіть Сан-Дієго. Вірте чи ні, Трен насправді вручну намалював свої перші гарячі соковиті логотипи на своєму синьому фургоні Chevy! Саме в той час Трен зрозумів, що його чудові соуси, зокрема, культовий гострий соус Шрірача, зроблений тільки зі свіжих перців халапеньйо, буде поширюватися, як гарячий дикий вогонь ...