Huy Fong Foods

Творець гострого соусу, Девід Трен, почав займатися виготовленням соусу чилі в 1975 році у В'єтнамі. Під час його скромних початків неперевершений геній випустив свій перший гострий соус під назвою Pepper Sa-te. Він наповнив свій соус Sa-te у перероблені скляні банки для дитячого харчування, які потім було продано та доставлено за допомогою велосипеда. У 1979 році його дивовижна подорож почалася відходом з комуністичного В'єтнаму на тайванський вантажний корабель, який був зареєстрований у Панамі на ім'я Huy Fong. Пізніше це ім'я надихнуло його за назву його компанії – Huy Fong Foods.

Після того, як Сполучені Штати прийняли Трен як біженця, тоді як інші країни не бажали його «притулити», він одразу почав робити те, що він робив найкраще – виготовляти гострий соус. Так, у 1980 році він почав свою спадщину чилі в будівлі площею 5000 кв. футів, розташований недалеко від Чайнатауна в Лос-Анджелесі. Його твори включали: Pepper Sa-te, Sambal Oelek, Chili garlic, Sambal Badjak, Sriracha Hot Sauce.

Він продавав все, що виробляв щодня, самостійно доставляючи продукцію до азіатських ресторанів та ринків на своєму синьому фургоні Chevy. Так він доїжджав до Сан-Франциско і навіть Сан-Дієго. Вірте чи ні, Трен насправді вручну намалював свої перші гарячі соковиті логотипи на своєму синьому фургоні Chevy! Саме в той час Трен зрозумів, що його чудові соуси, зокрема, культовий гострий соус Шрірача, зроблений тільки зі свіжих халапеньо-перців, буде поширюватися, як гарячий дикий вогонь...

https://www.huyfong.com