Поке боул з креветками - покроковий рецепт з фото | Морской Дом
Поке боул з креветками

Поке боул з креветкою темпура – це справжня кулінарна пригода, що поєднує в собі смакові традиції Гавайських островів та японської кухні.

Інгредієнти

  • Рис для суші Akitakomachi, Oshihari - 100 г
  • Креветки королівські с/м б/г 21/25, DELFIN - 60 г
  • Соус Манго-Чилі - 40 г
  • Манго шматочки с/м JS - 31 г
  • Редька маринована Takuan JS - 16 г
  • Боби соэві Едамаме JS - 15 г
  • Авокадо - 15 г
  • Шиїтаке - 15 г
  • Насіння кунжутне біле та чорне Iri Goma JS - 2 г
  • Ікра Тобіко малинова JS - 4 г

Ця страва не тільки приваблює своєю яскравою презентацією, але й дивує багатством смаків та текстур. Соковиті шматочки манго, свіжі помідори чері, ніжний авокадо та хрустка маринована редька створюють ідеальну компанію для ніжних креветок темпура. Також вона не тільки смачна, але й корисна, адже в ній зібрані найсвіжіші інгредієнти, які сприяють здоровому харчуванню. 

Приготування рису:

  • Промийте рис у холодній воді до чистоти води. Зваріть рис, дотримуючись інструкцій на упаковці.
  • Після приготування додайте рисову заправку (рисовий оцет, цукор, вода), добре перемішайте та дайте охолонути.

Приготування креветок темпура:

  • Очистіть креветки, залишаючи хвостики.
  • Приготуйте тісто для темпури: в мисці змішайте борошно темпура, поступово додаючи крижану воду, поки не отримаєте однорідну масу.
  • Розігрійте олію в глибокій сковороді або фритюрниці до температури 180°C.
  • Занурте креветки в тісто та обсмажте до золотистого кольору (приблизно 2-3 хвилини). Вийміть креветки і дайте їм стекти на паперовому рушнику.

Підготовка шиїтаке:

  • Наріжте гриби слайсами.
  • На сковороді розігрійте трохи кунжутної олії, обсмажте гриби до золотистого кольору, посоліть та поперчіть за смаком.

Підготовка інших інгредієнтів:

  • Наріжте манго кубиками.
  • Помідори чері розріжте на половинки.
  • Авокадо розріжте навпіл, видаліть кісточку, очистіть шкірку та наріжте скибочками або кубиками.
  • Мариновану редьку наріжте тонкими скибочками.

Збірка поке боулу:

  • На дно глибокої миски викладіть охолоджений рис та полийте його соусом Теріякі.
  • По черзі викладіть зверху креветки темпура, манго, помідори черрі, мариновану редьку, боби едамаме, авокадо, та смажені шиїтаке.
  • Посипте кунжутом.
  • В центрі викладіть ікру Тобіко та подавайте з соусом Манго-Чилі.

Приготуйте поке боул за нашим рецептом і насолоджуйтесь справжнім вибухом смаку у кожному шматочку!

Поділитися в соц. мережі:
В рецепте использовались:
Подивитися товар
додати до заявки
Подивитися товар
додати до заявки
Подивитися товар
додати до заявки
Подивитися товар
додати до заявки
Подивитися товар
додати до заявки
Подивитися товар
додати до заявки
Подивитися товар
додати до заявки
Подивитися товар
додати до заявки