30 мин
час приготування
1 порция
кількість
Лосось глазурований у соєвому соусі - це простий та вишуканий рецепт, який вартий бути у меню будь-якого ресторану.
Інгредієнти
- Філе лосося – 150 г
- 1 невеликий пучок кінзи (дрібно нарізаний)
- ½ Лимон (нарізати дрібними скибочками для гарніру)
- Трохи меду для глазурування
- Імбир – 50 г
- Коріандр - 5 г
- Кунжут – 5 г
МАРИНАД НАПІВФАБРИКАТ (для великої закладки)
- LKК Світлий соєвий соус - 33 ст. л. / 500 мл
- LKK Темний соєвий соус - 13 ст. л/200 мл
- Вода - 600 мл
- Цукор - 500 г
- Імбір (тертий) – 120 г
Технологія приготування:
- Промийте філе лосося під холодною водою протягом кількох хвилин. Ретельно просушіть паперовим рушником.
- Закип'ятіть воду з цукром. Додайте всі інгредієнти маринаду і перемішайте. Охолодіть його швидко на 2 хв.
- Маринуйте філе лосося не менше 2 годин.
- Вийміть мариноване філе лосося з маринаду. Дайте маринаду стекти.
- Попередньо розігрійте духовку до 200°С та обсмажте філе на грилі протягом 6 хв. Глазуруйте лосось медом.
- Для приготування гарніру: обсмажте імбир. Промийте та висушіть коріандр. Лимон наріжте скибочками. Викладіть філе лосося і гарнір покладіть із боку на тарілку. Можна прикрасити кунжутом.
Зображення від vecstock до Freepik