Курка в кисло-солодкому соусі - покроковий рецепт з фото | Морской Дом
Курка в кисло-солодкому соусі

Курка в кисло-солодкому соусі – це не лише класика азійської кухні, а й справжній must-have для вашого меню. Легкі солодкі нотки підкреслюють природну соковитість курки, а кислинка додає пікантності, роблячи смак страви збалансованим.

Інгредієнти

  • Філе курячого стегна - 140 г
  • Яйце - 1 шт
  • Сіль - за смаком
  • Перець - за смаком
  • Устричний соус Lee Kum Kee - 15 г
  • Соєвий соус Yamasa - 5 г
  • Картопляний крохмаль - 5 ст.л.
  • Болгарський перець, різні кольори - 3 шт
  • Часник - 5 г
  • Кисло-солодкий соус AROY-D - 120 г
  • Шаосинське вино - 5 г
  • Смажений арахіс - 20 г
  • Свіжа кінза - 2 г

Спосіб приготування:

  1. Підготовка м’яса: наріжте куряче філе стегна на невеликі рівномірні шматочки.
  2. Маринування: у глибокій мисці змішайте яйце, сіль, перець, устричний соус Lee Kum Kee, соєвий соус Yamasa та 2 ст. л. картопляного крохмалю. Перемішайте до однорідності, додайте курку, ретельно обваляйте й залиште маринуватись на 15–20 хвилин.
  3. Підготовка овочів: болгарський перець наріжте дрібним кубиком. Часник подрібніть.
  4. Смаження у фритюрі: замариноване м’ясо обваляйте в крохмалі та обсмажте у фритюрі при температурі 200°C протягом 3–4 хвилин до хрусткої скоринки. Викладіть на паперовий рушник для видалення надлишку олії.
  5. Фінальна обробка: на добре розігріту вок-пательню додайте трохи олії, обсмажте часник до аромату, влийте шаосинське вино та кисло-солодкий соус AROY-D. Додайте болгарський перець та обсмажуйте ще 1–2 хвилини. Вкінці — додайте обсмажену курку та прогрійте все разом ще 1–2 хвилини, щоб м’ясо рівномірно покрилося соусом.

  6. Подача: викладіть страву на тарілку, посипте подрібненим смаженим арахісом, свіжою кінзою та залишками болгарського перцю.

Покрокове відео приготування:

Поділитися в соц. мережі:
В рецепте использовались:
Подивитися товар
додати до заявки
Подивитися товар
додати до заявки
Подивитися товар
додати до заявки
Подивитися товар
додати до заявки