
Ніжні шматочки свіжого тунця ідеально поєднуються з екзотичним смаком маринованого гарбузу. Ароматний рис, обмотаний в тонку водорость норі, стирає межі між різними кухнями, а пікантні соуси надають страві особливий смаковий вибух.
Інгредієнти
- Рис заправлений для суші Oshihari – 120 г
- Тунець свіжоморожений – 80 г
- Гарбуз маринований KANPYO JS – 15 г
- Крем-сир Cook Partner - 30 г
- Майонез - 15 г
- Соус шрирача AROY-D - 5 г
- Соус Yamasa Теріяки – 15 г
- Суміш темпурна Tempura JS – 50 г
- Для декору - цибуля зелена, цибуля сушена дегідрована
Спосіб приготування:
- Від листа норі відрізають верхню частину по всій ширині на 3см. На лист норі викладають заправлений відварний рис, щільно по всій поверхні залишаючи верхній край листа без рису на 2см. Перевертають заготовку рисом вниз так, щоб край листа без рису був ближчим до вас.
- По центру викладають крем-сир та смажений гарбуз. Формують у вигляді рулету.
- Надають ролу необхідної форми за допомогою циновки (макісу).
- На верх сформованого ролу викладають нарізаний не товстими слайсами тунець. Після чого, ще раз злегка притиснути рол, щоб риба добре лягла.
- Рол нарізають на 8 рівних частин, поливають соусом спайсі та соусом теріяки Yamasa. Потім верх і краї ролу обпалюють паяльником.
- Прикрашають дрібно нарізаною зеленою цибулею і посипають дегідрованою цибулею.
Заправка для рису:
100 мл рисового оцту, 70 г цукру, 12 г солі.
Змішати цукор сіль і оцет, прогріти в сотейнику до розчинення цукру.
Готовий теплий рис заправити заправкою та перемішати до повного охолодження рису. Співвідношення: на 1 кг готового рису необхідно 120 мл готової заправки.
Спайсі соус:
Змішати до однорідної маси майонез та соус шрірача.
Темпурна суміш:
На 100 гр темпурної суміші додати 120 мл холодної води і розмішати вінчиком до однорідної маси.
Смажений гарбуз:
Гарбуз занурити в готову темпурну суміш та обсмажити в розігрітому до 180 градусів фритюрі до золотистого кольору. Після викласти смажений гарбуз на паперовий рушник і дати охолонути.