
Ніжні шматочки свіжого тунця ідеально поєднуються з екзотичним смаком маринованого гарбузу. Ароматний рис, обмотаний в тонку водорость норі, стирає межі між різними кухнями, а пікантні соуси надають страві особливий смаковий вибух.
Інгредієнти
- Рис заправлений для суші Oshihari – 120 г
- Тунець свіжоморожений – 80 г
- Гарбуз маринований KANPYO JS – 15 г
- Крем-сир Cook Partner - 30 г
- Майонез - 15 г
- Соус шрирача AROY-D - 5 г
- Соус Yamasa Теріяки – 15 г
- Суміш темпурна Tempura JS – 50 г
- Для декору - цибуля зелена, цибуля сушена дегідрована
Спосіб приготування:
- Від листа норі відрізають верхню частину по всій ширині на 3см. На лист норі викладають заварений відварний рис, щільно по всій поверхні залишаючи верхній край листа без рису на 2см. Перевертають заготівлю рисом вниз так, щоб край листа без рису був ближчим до вас.
- По центру викласти крем-сир та смажений гарбуз. Формують у вигляді рулету.
- Надати ролі необхідної форми за допомогою циновки (макісу).
- На верх сформованого ролу викласти нарізаний не товстими слайсами тунець. Після чого, ще раз злегка притиснути рол щоб риба добре лягла.
- Ролл нарізають на 8 рівних частин, поливають соусом спайс та соусом теріяки ямасу. Потім верх і краї роли обпалюють пальником.
- Прикрасити дрібно нарізаною зеленою цибулею і посипати дигедрованою цибулею.
Заправка для рису:
100мл. рисового оцту, 70гр цукру, 12гр солі.
Змішати цукор сіль і оцет, прогріти в сотейнику до розчинення цукру.
Готовий теплий рис заправити заправкою та перемішати до повного охолодження рису. Співвідношення: на 1 кг готового рису необхідно 120мл. Готовий заправки.
Спайс соус :
Змішати до однорідної маси майонез та соус шрирача.
Темпурна суміш:
На 100гр темпурної суміші додати 120мл холодної води і розмішати віночком до однорідної маси.
Смажений гарбуз:
Тикуву запанувати в готовій темпурній суміші обсмажити в розігрітому до 180* фритюрі до золотистого кольору. Після викласти гарбуз на паперовий рушник і дати охолонути.