Креветки є одним з найвідоміших морепродуктів у світі і свою популярність вони здобули дуже давненько, ще за часів Стародавньої Греції. Їх згадують у своїх творах античні письменники, а науковці знаходили креветки у археологічних розкопках на місцях стародавніх міст.
Різноманіття креветок
Існує понад 2000 видів креветок, і вони розрізняються за розміром, кольором та місцем «проживання». Деякі види — дуже маленькі, і мають довжину менше 1сантиметра, інші види можуть досягати до 25 сантиметрів, і виглядають дійсно величенькими.
Свіжі креветки сірого, зеленуватого або навіть коричневого кольору. Вони набувають характерного червоного відтінку лише після приготування завдяки пігменту астаксантину, який звільняється під час нагрівання.
Креветки — вважають «суперфудом». Адже вони багаті на омега-3 жирні кислоти, які покращують роботу серця та мозку. Також є чудовим джерелом білка і містять багато вітамінів та мінералів - В12, селен, фосфор і йод.
Вирощування креветок. Акваферми
Більшість креветок, які продаються на світовому ринку морепродуктів, вирощують на спеціальних фермах. Їх називають акваферми, і побудована там система дозволяє контролювати середовище, харчування та навіть температуру води. Такі водні ферми — майбутнє промисловості. Природні ресурси морських креветок виснажуються через надмірний вилов, тому акваферми дозволяють задовольнити цей попит, не шкодячи природному середовищу.
Загалом, найбільшими виробниками креветок є Таїланд, В'єтнам, Індія та Еквадор. Ці країни відомі своїми великими фермерськими господарствами, де вирощують креветки для експорту в усьому світі. Креветки, що представлені в асортименті «Морського Дому», привезені ексклюзивно з Індії. Індійські креветки - особливі, адже мають дещо солодкий смак і ніжну текстуру, та вирощуються в природних умовах з мінімальним впливом на навколишнє середовище.
З креветками можна приготувати безліч страв: салати, суші, пасту, супи, закуски та навіть десерти (наприклад, смажені креветки з карамелізованим соусом). Вони є чудовим додатком як до вишуканої кухні, так і до страв швидкого приготування.
Як правильно варити креветки
Для того, щоб правильно зварити креветки, необхідно їх промити під холодною водою, щоб видалити зайві домішки та очистити. У кип’ячену воду додати трохи солі, лавровий лист або інші прянощі за смаком (часник, перець, зелень на вибір). Далі слід додати креветки у киплячу воду та варити приблизно 2-3 хвилини, поки вони не стануть рожевими та матовими. Якщо варити довше, вони можуть стати жорсткими. Морожені креветки потрібно варити трохи довше — 5-6 хвилин. Як тільки вони стануть рожевими та піднімуться на поверхню, їх можна витягувати.
Після варіння треба одразу вийняти креветки з води і покласти у холодну воду з льодом, щоб зупинити процес приготування. Це допоможе зберегти їх ніжну текстуру.
Обирайте креветки з асортименту «Морського Дому». Це універсальний інгредієнт для багатьох страв, від салатів до пасти. Популярний у всі часи, доповнить й урізноманітнить ваше щоденне меню.