Незвична назва для українця, однак майже рідна для кожного, хто полюбляє азійську кухню – локшина фунчоза (або «функоза») давно слугує відмінною основою для різноманітних страв. Фунчоза має корені у східноазійській кухні: використовується у корейській, китайській та інших кухнях, і з кожним роком завойовує все більшу кількість прихильників.
Як роблять Фунчозу?
Зазвичай локшина виготовляється з борошна, отриманого з пророслих насінин мунгової квасолі. Цей вид бобів (інша назва квасолі - мунг боб) походить з Індії, де вирощувався з давніх часів, і зараз культивується в країнах Азії, включаючи Китай, Філіппіни, Таїланд, Пакистан та інші.
З перетертих зерен утворюють пасту, витягують її у тонкі смужки, що в подальшому слугують основою для локшини, висушують природнім способом або в спеціальних сушильних машинах. Так утворюється фунчоза з дуже легкою, м’якою, природньою текстурою, яка при приготуванні стає прозорою або ж напівпрозорою. Здається, що локшина зроблена зі скла, і ця особливість текстури є основною причиною, чому фунчозу називають «скляною».
Локшина фунчоза має чимало переваг, але ми її полюбляємо саме за:
- Універсальність.
- Фунчоза часто використовується в салатах, супах, головних стравах із м'ясом чи рибою. Чудова для смаження з овочами або морепродуктами в паназійських стравах. Також може слугувати складовою ролів або приготованих на пару страв. У порівнянні з іншими видами локшини, фунчоза має легшу текстуру, завдяки чому гарно підходить для літніх салатів або як компонент охолоджуючих страв. Хіба ж не ідеальна?
- Швидке приготування.
- Лише декілька хвилин - і ви отримаєте м'яку, прозору локшину, готову до додавання в супи, салати або головні страви! Локшину не варто варити довше 5 хв, адже вона стане занадто м’якою та втратись свою унікальність.
- Відсутність глютену.
- Виготовлена з мунгової квасолі, не містить іншого виду борошна, а отже - відмінний вибір для тих, хто слідкує за своїм здоров'ям, і це може стати перевагою вашого меню. Локшина багата на рослинний білок, підтримує збалансоване харчування та додає енергії.
Зануртеся й ви у світ східних традицій! Відкрийте для себе універсальність, витончений смак і текстуру фунчози.
Ми впевнені, від давніх-давен до сучасного столу — фунчоза стане місточком між культурами, історією та наступним смачним обідом для ваших гостей!
А Морський Дім зробить усе, щоб продукти для ваших вишуканих страв з фунчози завжди були доступні. Тому в нашому асортименті є високоякісна крохмальна локшина від провідних брендів JS, BICH-CHI та інших.
Шукайте рецепти приготування фунчози та інших страв азійської кухні в нашому каталозі рецептів.
Image by Freepik