Сашимі-салат з тунця | Рецепт від Морського Дому
Сашимі-салат з тунця

Покроковий рецепт сашимі-салату з маринованим тунцем та з листям Шисо - вишуканий рецепт японської кухні від Морського Дому.

Інгредієнти

  • Тунець JS - 90 г
  • Листя салату - 40 г
  • Листя Шисо - 3 шт.
  • Сік Юзу - 5 г
  • Олія виноградних кісточок - 20 г
  • Соєвий соус з шисо Yamasa - 15 г

Дресінг н/ф:

Маринад для тунця н/ф:


Спосіб приготування:

  1. Інгредієнти для дресінгу збити блендером до однорідної маси.
  2. Інгредієнти для маринаду змішати, довести до кипіння та дати охолонути.
  3. Тунець ошпарити окропом протягом 30 секунт. Одразу перемістити в холодну воду для швидкого охолодження.
  4. Охолоджений тунець цільним шматком маринувати протягом 30 хв. в «Маринаді н/ф». Після чого промокнути паперовим полотенцем. Нарізати слайсами як на нігірі на 6 шматочків.
  5. По центру на нарізаний тунець викласти половину листа Шисо.
  6. На дно тарілки вилити дресінг. По колу викласти підготовлений тунець. Тунець полити соком Юзу, по центру тарілки викласти замішані листя салату з соєвим соусом з Шисо та олією виноградних кісточок.
Поділитися в соц. мережі:
В рецепте использовались: