30 мин
час приготування
1 порция
кількість
Покроковий рецепт сашимі-салату з маринованим тунцем та з листям Шисо - вишуканий рецепт японської кухні від Морського Дому.
Інгредієнти
- Тунець JS - 90 г
- Листя салату - 40 г
- Листя Шисо - 3 шт.
- Сік Юзу - 5 г
- Олія виноградних кісточок - 20 г
- Соєвий соус з шисо Yamasa - 15 г
Дресінг н/ф:
- Цибуля Шалот - 70 г
- Соєвий соус Yamasa - 40 г
- Рисовий уксус Mizkan - 20 г
- Цукор - 4 г
- Васабі-порошок - 4 г
- Мелений чорний перець - 1 г
- Олія з виноградних кісточок - 30 г
- Кунжутна олія JS - 5 г
Маринад для тунця н/ф:
- Соєвий соус Yamasa - 50 г
- Кулінарне саке - 15 г
- Мірін JS - 15 г
Спосіб приготування:
- Інгредієнти для дресінгу збити блендером до однорідної маси.
- Інгредієнти для маринаду змішати, довести до кипіння та дати охолонути.
- Тунець ошпарити окропом протягом 30 секунт. Одразу перемістити в холодну воду для швидкого охолодження.
- Охолоджений тунець цільним шматком маринувати протягом 30 хв. в «Маринаді н/ф». Після чого промокнути паперовим полотенцем. Нарізати слайсами як на нігірі на 6 шматочків.
- По центру на нарізаний тунець викласти половину листа Шисо.
- На дно тарілки вилити дресінг. По колу викласти підготовлений тунець. Тунець полити соком Юзу, по центру тарілки викласти замішані листя салату з соєвим соусом з Шисо та олією виноградних кісточок.