Татаки з тунця під соєвим соусом з Шисо | Рецепт від Морського Дому
Татакі з тунця під соєвим соусом з Шисо

Татакі - це японський метод приготування риби та м'яса. М'ясо готується у пряному маринаді та злегка обсмажується. Подається із зеленим гарніром та заправкою, який також порадує насиченим смаком та користю.

Інгредієнти

  • Тунець JS - 90 г
  • Огірок - 60 г
  • Редька Дайкон - 30 г
  • Мікрогрін - 5 г
  • Васабі - 10 г

Маринад для тунця н/ф:

Заправка н/ф:


Спосіб приготування:

  1. Інгредієнти для маринаду змішати. Довести до кипіння та дати охолонути.
  2. Тунець JS ошпарити окропом протягом 30 сек. Одразу перемістити в холодну воду для швидкого охолодження.
  3. Тунець цільним шматком замаринувати протягом 30 хв. в попередньо приготованому маринаді. Після чого промокнути паперовим полотенцем. Посолити та поперчити. Обсмажити по декілька секунд на розігрітій пательні з обох сторін. Нарізати слайсами.
  4. Огірок очистити та нарізати соломкою.
  5. Зверху на тунець покласти лист Шисо і декілька соломок огірка. Згорнути «рулетиком».
  6. Викласти в глибоку тарілку, залити «Заправкою н/ф».
  7. Тунець прикрасити тоненько нарізаним дайконом та мікрогріном.
  8. Подати з васабі.
Поділитися в соц. мережі:
В рецепте использовались: