45 мин
час приготування
1 порция
кількість
Татакі - це японський метод приготування риби та м'яса. М'ясо готується у пряному маринаді та злегка обсмажується. Подається із зеленим гарніром та заправкою, який також порадує насиченим смаком та користю.
Інгредієнти
- Тунець JS - 90 г
- Огірок - 60 г
- Редька Дайкон - 30 г
- Мікрогрін - 5 г
- Васабі - 10 г
Маринад для тунця н/ф:
- Соєвий соус Yamasa - 50 г
- Кулінарне саке - 15 г
- Мірін JS - 15 г
Заправка н/ф:
- Соєвий соус з Шисо Yamasa - 30 г
- Соєвий соус Yamasa - 10 г
- Мірін JS - 5 г
- Олія виноградних кісточок - 5 г
Спосіб приготування:
- Інгредієнти для маринаду змішати. Довести до кипіння та дати охолонути.
- Тунець JS ошпарити окропом протягом 30 сек. Одразу перемістити в холодну воду для швидкого охолодження.
- Тунець цільним шматком замаринувати протягом 30 хв. в попередньо приготованому маринаді. Після чого промокнути паперовим полотенцем. Посолити та поперчити. Обсмажити по декілька секунд на розігрітій пательні з обох сторін. Нарізати слайсами.
- Огірок очистити та нарізати соломкою.
- Зверху на тунець покласти лист Шисо і декілька соломок огірка. Згорнути «рулетиком».
- Викласти в глибоку тарілку, залити «Заправкою н/ф».
- Тунець прикрасити тоненько нарізаним дайконом та мікрогріном.
- Подати з васабі.