Вустерський соус, відомий також як соус Ворчестер або Вустер або Вустерширський чи Ворчестерширський, є одним із найвідоміших і найпопулярніших соусів у світі. Його унікальний смак та аромат зробили соус незамінним до багатьох страв, особливо до м'ясних делікатесів. У чому ж секрет вустерского соусу?
Легенда походження Вустерського соусу
Відомо, що походженням назви соус завдячує Вустеру (Worcester), що у Англії, де він був створений у першій половині XIX століття.
Існує кілька легенд про походження соусу. Одна з них свідчить, що лорд Маркус Сендіс, колишній губернатор Бенгалії, повернувшись до Англії в 1837 році, попросив аптекарів з Вустера відтворити індійський соус, який йому дуже смакував під час служби. Аптекарі довго не могли розкрити секрет соусу, експериментуючи з різними інгредієнтами, спочатку соус не вдавався.
Усі спроби були марними - соус був надто гострим і неприємним на смак. Аптекарі вирішили зайнятися іншими справами, і залишили суміш у просторому аптечному підвалі. Яке ж було здивування винахідників, коли вони повернулися свого забутого рецепту через кілька років - соус дозрів і отримав дивовижний смак! Усе місто куштувало соус, а згодом - слава про дивовижний смак поширилась усіма континентами.
Так з’явився вустерський чи ворчестерський соус.
З чого складається соус Ворчестер
Кажуть, цей соус - один із найстаріших ферментованих соусів у світі. У 1862 році він отримав нагороду - Королівський орден «За заслуги».
Рецепт соусу тримають в комерційній таємниці усі виробники (і їх у світі, насправді, не так вже й багато). Однак точно відомо, що серед основних компонентів вустерського соусу — смородиновий сироп, соєвий соус та оцет. Ці інгредієнти забезпечують багатий, легко впізнаваний смак з легкими нотами кислинки та солодкості. Соус також містить різні спеції та аромати, що роблять його ідеальним доповненням до різноманітних страв.
Вустерський соус "Worcester sauce" від JS, представлений в асортименті Морського Дому — це багатогранний продукт, що може застосовуватися у холодних та гарячих стравах. Він чудово підходить до м'ясних страв, особливо до яловичини, де він надає глибокий, насичений смак.
Вустерський соус також відомий своєю здатністю покращувати смак тартарів із м'яса.
Соус JS можна використовувати як маринад для м'яса, де він сприяє пом'якшенню та насиченню ароматами. Вустерський соус JS чудово підходить для міксування з іншими соусами та при тушкуванні страв, завдяки чому він стає універсальним інструментом у руках шеф-кухаря.
Якщо у вашому асортименті ще немає цього відомо соусу – негайно дзвоніть в Морський Дім! Соуси та інші неймовірно смачні інгредієнти для різних кухонь світу представлені в нашому асортименті вже багато років. Ми знаємось на професійній кухні, то ж впевнені – партнерство з Морським Домом буде вам вигідне й корисне!