1 порция
кількість
Вегетаріанський варіант приготування гострого тайського супу з рисовою локшиною
Інгредієнти
- для бульйону:
- вода (1200 г)
- лемонграсс (10 г)
- оцет рисовий (4 г)
- сік лимону (4 г)
- морква (30 г)
- часник (5 г)
- корінь імбиру свіжий (5 г)
- кінза (4 г)
- цибуля ріпчаста (30 г)
- паста Том Ям (30 г)
- листя лайму (2 г)
- сіль (за смаком)
- для соусу Том Ям з запеченим болгарським перцем:
- перець болгарський (500 г)
- паста Том Ям (30 г)
- цукор (10 г)
- сіль (6 г)
- для овочевого тайського супу Лакса:
- бульйон напівфабрикат (250 г)
- соус Том Ям з запеченим болгарським перцем (60 г)
- цукор (3 г)
- гриби шиітаке відварні (20 г)
- бебі-кукурудза (25 г)
- горох цукровий (15 г)
- помідор свіжий (15 г)
- рисова локшина відварна (40 г)
Спосіб приготування:
- Для приготування бульйону додати у воду всі інгредієнти, довести до кипіння та варити на слабкому вогні 20 хв. Процідити через сито.
- Для приготування соусу Том Ям з запеченим болгарським перцем перець запекти, зняти шкірочку, подрібнити у блендері з пастою Том Ям, цукром і сіллю до однорідної маси. Далі бульйон змішати з соусом, довести до кипіння, додати нарізані відварні гриби шиітаке, цукровий горох, бебі-кукурудзу та свіжий помідор. Варити все разом протягом 2 хв.
- При подачі додати рисову локшину та прикрасити листям лайму.