Можна виділити 2 основні категорії соєвих соусів – світлі та темні. Різниця не лише у назвах, але й у їх якостях та застосуванні.
Однак, ми помітили, що багато наших українських кухарів тільки починають знайомитися та працювати з різними видами соєвого соусу, тому часто не розуміють різниці між ними. А це важливо, адже світлі та темні соуси використовуються для різних задач. Світлий, наприклад, часто використовують для приготування більш складних соусів. Ще він ідеально підходить для смаження, роблячи страву завершеною за смаком та більш соковитою. Між іншим, світлий соєвий соус – чудовий замінник солі.
Темний ж соус надає страві цікавого, насиченого та глибокого смаку, так як має у своєму смаку нотки карамелі та легкої солодкості. Також він здатен надати страві блискучого коричневого та апетитного кольору. Лайфхак від нас: темний соєвий слід додавати за кілька хвилин до готовності страви, так як при смаженні він може підгоряти.
Давайте ж розберемося, у чому різниця та з чим їх, як-то кажуть, їдять.
Отже, сподіваємось, що тепер всі будуть знати, який і до чого використовувати соєвий соус.
А на наступному тижні ми напишемо, чим відрізняються соєві соуси двох основних виробників – японські та китайські.
Готуйте з любов’ю та з соєвим соусом!