«Морський Дім» Запрошує в подорож за кулінарними трендам світу

  • Їх прогнозують.
  • Їх створюють.
  • Їх обговорюють.
  • Їх адаптують.

А ми їх привозимо.

Глобалізація охопила всі сфери людського життя і кулінарія не виняток. Одним з найголовніших понять цього процесу є «тренд». Різні інгредієнти і страви перестають бути надбанням однієї лише країни. Ще якихось років 20 тому більшість і подумати не могли, що з таким задоволенням незабаром будуть поїдати сиру рибу з рисом, яку їли японці, наприклад. А рік тому мало хто так фанатів від мексиканського авокадо.

Ми, Група компаній «Морський дім», регулярно вивчаємо всі світові тренди і кращі привозимо до нас. Наша головна місія - це розвиток гастрономічної культури українців. Саме тому ми постійно знайомимо шеф-кухарів з новими інгредієнтами, а також пропонуємо тільки актуальні продукти на полиці магазинів.

Запрошуємо вас в подорож по кулінарним трендам світу

АВОКАДО

Як ми вже написали вище, авокадо зараз мегапопулярне і переживає, напевно, кращі свої роки. Соуси з авокадо, різноманітні салати, закуски і Боул (про них докладніше нижче) з авокадо, авокадо як булок для бургерів і навіть в якості тарілок і чашок для різноманітних страв і напоїв ... Що тільки з ним не роблять. Тренд на цей фрукт з'явився через невгамовним популярності здорового і правильного харчування. І це не спроста, адже в ньому неймовірну кількість білка і легкозасвоюваних жирів, які не просто гарні при дієті, але і навіть сприяють схудненню. Просто диво, а не фрукт!

ТЕХ-МЕХ

Після авокадо варто розповісти, що зараз активно набирає популярності тренд тих-хутро або його ще називають текс-мекс (від Техас і Мексика). Зовсім скоро всі ресторани і точки продажів будуть сповнені такос, начос, тортілья, різноманітними соусами, такими як сальса і гуакамоле (соус з авокадо), м'ясні і бобові страви. Поки кухаря тільки готуються впустити в свої ресторани цей тренд, ми вже у всю сурмимо про насування бумі, адже все це вже є в нашому асортименті!

Боул

У перекладі означає «миска їжі». Все почалося з поке Боул - японське блюдо, яке перекочувало на Гаваї, де і знайшло всесвітню популярність. Поке перекладається як «нарізати кубиком», тому це, по суті, нарізані кубиком свіжа риба (найчастіше використовують тунець), різноманітні овочі і фрукти, які подаються з паровим рисом. Все це викладається в глибоку тарілку - ось чому і боул. Але так як свіжа риба - це нині задоволення не з дешевих, кухарі придумали Боул інші, більш демократичні. Боул на основі йогурту з фруктами і мюслі, Боул з різноманітними крупами і добавками, салатні Боул - гуляй фантазія. А ще це дуже яскраво і красиво виглядає, так що не дивно, що це блюдо стало настільки популярне.

ПЕРУ

Мода на перуанську кухню не вщухає останні кілька років. А Перуанско-японський кулінарний союз приніс світові неймовірно популярний напрям Nikkei, візитною карткою яке є всім відоме севиче. Зараз же все більшу популярність набирають так звані Суперфуд, якими так і кишить кухня Перу. Це продукти, що містять велику кількість корисних речовин. І це ще один тренд, про який докладніше нижче.

Суперфуд

Ми не просто так після тренда Перу пишемо про Суперфуд. В одній тільки перуанської кухні їх сила-силенна - це і кіноа, і Чіа, а ще це різноманітні фрукти за типом амаранту, Машу і т.д., які ще не встигли стати всесвітньо популярними, але ми вважаємо, що це питання часу. Але Суперфуд є і ближче, ніж в Перу. Безліч ягід, горіхи, бобові, жирні сорти риби - все це має в своєму складі дуже багато вітамінів і мінералів. А щоб екзотичні Суперфуд були завжди доступні в будь-якій точці світу, були створені натуральні порошкові суміші. Вони створюються шляхом дегидрации, тобто висушування, зневоднення, фруктів і овочів. Сьогодні навіть смузі можна приготувати з таких сумішей, і вона буде не менш корисна, ніж зі свіжих ягід і фруктів, адже ніякої хімії в них немає. Така популярність цих продуктів ще раз підтверджує данину глобальному тренду здорового харчування.

АЗІЯ

Хтось вже встиг голосно заявити, що Азія йде і скоро на її заміну прийде щось нове. Але як би не так. Ми вам розповімо про сьогодення тренді, який заполонив весь світ - булочки бао. Бао так всім полюбилися через свою легкої текстури і неймовірно приємного смаку, адже готуються вони на пару. В якості начинки використовують все, починаючи від м'яса і закінчуючи овочами, заправляючи це все різноманітними соусами - чого тільки душа (і шлунок) забажає. А в таких кулінарних столицях як Лондон і Ньо Йорк вже давно існують моноформатние закладу, де тільки бао і готують. Користуються вони небувалою популярністю.

Також не вщухає популярність японського супу рамен. Це і не дивно, адже одним тільки ним можна насититися на кілька годин. І для кухарів це справжнє джерело творчості, адже існує кілька варіантів приготування одного тільки бульйону (на основі соєвого соусу, місо пасти, на свинячих кістках і жирі), а вже про начинку ми взагалі мовчимо.

Готуйте і їжте

Поділитися в соц. мережі: