СТЕЙК РІБАЙ У BLACK PEPPER SAUCE
СТЕЙК РІБАЙ У BLACK PEPPER SAUCE

Авторська страва від відомого шеф-кухаря Che Liang Lee з використанням вишуканих азійських соусів black pepper, устричний преміум та світлого соєвого соусу Lee Kum Kee.

Інгредієнти

ІНГРЕДІЄНТИ (на 3-4 порції)

ОСНОВНІ ІНГРЕДІЄНТИ:

250г  Стейк рібай (сухого визрівання, нарізаний ≈2,54см)

80г Цибуля шалот (нарізка кружечками 1,25см)

20г Зелена цибуля (нарізка довжиною ≈5 см)

40г Часник (нарізка слайсами)

ДЛЯ СОУСУ:

1 ст. л. LКК Устричний соус Преміум

3,5 ст. л. LКК Black Pepper соус

1 ст. л. LКК Світлий соєвий соус

1 ст. л. Томатний соус

5г Цукор

25г Вершкове масло

15г Мелений чорний перець

Трошки кукурудзяного крохмалю

Трошки червоного вина або рисового вина (що додається і в процесі приготування)

ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Розігрійте WOK, поки він не стане гарячим. Обсмажте стейк до середнього ступеня просмаження. Дайте відпочити м’ясу 5 хвилин. Наріжте стейк смужкою довжиною 5 см. Відставте.

2. Відокремте жир і сухожилля. Наріжте їх невеликими кубиками. Відставте.

3. Попередньо обсмажте цибулю шалот і часник, поки вони не набудуть золотистого кольору. Відставте.

4. Розігрійте WOK приблизно до 100⁰. Повільно додайте жир і сухожилля смажте протягом 3хв або поки їх аромат не вийде. Додайте кукурудзяне борошно до стейку. Додайте мелений чорний перець, зелену цибулю і соус. Постійно змішуйте все у WOK та обсмажуйте протягом 2 хв.

5. Додайте порізане м’ясо стейка. Додайте трохи червоного вина. Швидко перемішайте протягом 10 сек. Страва готова, подавайте!

Поділитися в соц. мережі:
В рецепте использовались: