Овочевий тайський суп Лакса

Вегетаріанський варіант приготування гострого тайського супу з рисовою локшиною

Інгредієнти

  • для бульйону:
  • вода (1200 г)
  • лемонграсс (10 г)
  • оцет рисовий (4 г)
  • сік лимону (4 г)
  • морква (30 г)
  • часник (5 г)
  • корінь імбиру свіжий (5 г)
  • кінза (4 г)
  • цибуля ріпчаста (30 г)
  • паста Том Ям (30 г)
  • листя лайму (2 г)
  • сіль (за смаком)
  • для соусу Том Ям з запеченим болгарським перцем:
  • перець болгарський (500 г)
  • паста Том Ям (30 г)
  • цукор (10 г)
  • сіль (6 г)
  • для овочевого тайського супу Лакса:
  • бульйон напівфабрикат (250 г)
  • соус Том Ям з запеченим болгарським перцем (60 г)
  • цукор (3 г)
  • гриби шиітаке відварні (20 г)
  • бебі-кукурудза (25 г)
  • горох цукровий (15 г)
  • помідор свіжий (15 г)
  • рисова локшина відварна (40 г)

Спосіб приготування:

  • Для приготування бульйону додати у воду всі інгредієнти, довести до кипіння та варити на слабкому вогні 20 хв. Процідити через сито.
  • Для приготування соусу Том Ям з запеченим болгарським перцем перець  запекти, зняти шкірочку, подрібнити у блендері з пастою Том Ям, цукром і сіллю до однорідної маси. Далі бульйон змішати з соусом, довести до кипіння, додати нарізані відварні гриби шиітаке, цукровий горох, бебі-кукурудзу та свіжий помідор. Варити все разом протягом 2 хв.
  • При подачі додати рисову локшину та прикрасити листям лайму.
Поділитися в соц. мережі: