11 фактів про крохмальну локшину

Локшина – другий по популярності продукт в Азії після рису. Локшину використовують не лише для приготування гарячих страв, але й для супів, салатів, закусок... Різноманітність азіатської локшини приголомшує: смак, форма, колір, калорійність та склад – усе це робить кожен вид унікальним та вартим того, щоб спробувати.

За складом локшину можна поділити на:

  • пшеничну;
  • рисову;
  • гречану;
  • яєчну;
  • крохмальну.

Ось про останню ми і хочемо розказати більш детально, адже про неї поки що нашим жителям відомо найменше. Ми виділили 11 фактів, які ви маєте знати про неї:

1.    Як вже видно з самої назви, локшина виготовляється з крохмалю. При чому виготовляється з крохмалю різних продуктів. Найбільш розповсюдженими є: з зелених бобів, з картоплі, з батату (солодкої картоплі). Останнім часом, щоб зменшити собівартість готової продукції, почали використовувати дешевший кукурудзяний крохмаль, але консистенція та смак локшини значно відрізняється від інших. Тому ми не рекомендуємо все ж замінювати на цей вид.

2.    Взагалі-то, крохмальна локшина використовується абсолютно у всіх країнах Азії. Проте традиційно її використовують у конкретних країнах або ж регіонах. Крохмальну локшина із зелених бобів частіше готують у Китаї. З неї роблять супи, салати, основні гарячі страви. А у Таїланді її ще й додають до начинки у спринг-ролли. У Японії більш популярна локшина з картопляного крохмалю. Японці полюбляють її додавати до місо супу та смажити у фритюрі. А от локшину з батату найчастіше використовують корейці для приготування своєї традиційної страви чапче – локшини з овочами та яловичиною. Також не усім відома страва з цієї локшини, яку готують китайці з провінції Сичуань – гостро-кисла локшина з батату у бульйоні.

3.    Дуже часто крохмальну локшину плутають із рисовою. Але головною відмінністю є те, що при приготуванні вона залишається напівпрозорою, а не стає білою. Це робить її унікальною серед інших локшини, так як вона легко набуває кольору тих соусів, з якими готується.

4.    Крохмальна локшина не має вираженого смаку. Про бобову локшину кажуть, що вона на смак дещо солодкувата. А про картопляну та бататову – що має легкий цікавий присмак картоплі та батату відповідно. Однак, нейтральний смак та аромат роблять локшину особливою, так як з кінцевим смаком можна експериментувати, додаючи той чи інший інгредієнт.

5.    Локшину можна готувати, з чим завгодно: м’ясо, птиця, риба, морепродукти, овочі, сир, гриби, горіхи, різноманітні соуси... Тільки включіть свою фантазію і вперед!

6.    Ми навіть не знаємо, яку локшину настільки ж легко готувати, як крохмальну: необхідно замочити лише на 5 хвилин у кип’ятку, а потім швиденько промити під холодною, аби не злиплася.

7.    Крохмальну локшину ще називають скляною або кришталевою, так як при приготуванні вона набуває характерного блиску. Також у різних країнах вона має різні назви, залежно від того, з чого виготовлена локшина: Китай – фунчоза, Японія – харусаме, Корея – дангмун та інші.

8.    Локшину з крохмалю можуть, навіть, вживати люди, які дотримуються безглютенової дієти.

9.    В крохмальній локшині міститься більше поживних речовин, аніж в інших. Локшина насичена багатьма вітамінами та мікроелементами, які корисні для нашого організму.

10.    Така локшина вважається дієтичною стравою, так як в основі страви – складні вуглеводи, які служать джерелом енергії, а не перетворюються у зайві кілограми.

11.    Китайці впевнені, що чим довша локшина, тим буде довшим та кращим життя того, хто її споживає.

Готуйте. Вивчайте нове. Не бійтеся експериментувати.

Поділитися в соц. мережі: