Авторська страва від відомого шеф-кухаря Che Liang Lee з використанням вишуканих азійських соусів black pepper, устричний преміум та світлого соєвого соусу Lee Kum Kee.
Інгредієнти
ІНГРЕДІЄНТИ (на 3-4 порції)
ОСНОВНІ ІНГРЕДІЄНТИ:
250г Стейк рібай (сухого визрівання, нарізаний ≈2,54см)
80г Цибуля шалот (нарізка кружечками 1,25см)
20г Зелена цибуля (нарізка довжиною ≈5 см)
40г Часник (нарізка слайсами)
ДЛЯ СОУСУ:
1 ст. л. LКК Устричний соус Преміум
3,5 ст. л. LКК Black Pepper соус
1 ст. л. LКК Світлий соєвий соус
1 ст. л. Томатний соус
5г Цукор
25г Вершкове масло
15г Мелений чорний перець
Трошки кукурудзяного крохмалю
Трошки червоного вина або рисового вина (що додається і в процесі приготування)
ТЕХНОЛОГІЯ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Розігрійте WOK, поки він не стане гарячим. Обсмажте стейк до середнього ступеня просмаження. Дайте відпочити м’ясу 5 хвилин. Наріжте стейк смужкою довжиною 5 см. Відставте.
2. Відокремте жир і сухожилля. Наріжте їх невеликими кубиками. Відставте.
3. Попередньо обсмажте цибулю шалот і часник, поки вони не набудуть золотистого кольору. Відставте.
4. Розігрійте WOK приблизно до 100⁰. Повільно додайте жир і сухожилля смажте протягом 3хв або поки їх аромат не вийде. Додайте кукурудзяне борошно до стейку. Додайте мелений чорний перець, зелену цибулю і соус. Постійно змішуйте все у WOK та обсмажуйте протягом 2 хв.
5. Додайте порізане м’ясо стейка. Додайте трохи червоного вина. Швидко перемішайте протягом 10 сек. Страва готова, подавайте!