Лосось глазурований у соєвому соусі
Лосось глазурований у соєвому соусі

Лосось глазурований у соєвому соусі - це простий та вишуканий рецепт, який вартий бути у меню будь-якого ресторану.

Інгредієнти

  • Філе лосося – 150 г
  • 1 невеликий пучок кінзи (дрібно нарізаний)
  • ½ Лимон (нарізати дрібними скибочками для гарніру)
  • Трохи меду для глазурування
  • Імбир – 50 г
  • Коріандр - 5 г
  • Кунжут – 5 г

МАРИНАД НАПІВФАБРИКАТ (для великої закладки)

Технологія приготування:

  1. Промийте філе лосося під холодною водою протягом кількох хвилин. Ретельно просушіть паперовим рушником.
  2. Закип'ятіть воду з цукром. Додайте всі інгредієнти маринаду і перемішайте. Охолодіть його швидко на 2 хв.
  3. Маринуйте філе лосося не менше 2 годин.
  4. Вийміть мариноване філе лосося з маринаду. Дайте маринаду стекти.
  5. Попередньо розігрійте духовку до 200°С та обсмажте філе на грилі протягом 6 хв. Глазуруйте лосось медом.
  6. Для приготування гарніру: обсмажте імбир. Промийте та висушіть коріандр. Лимон наріжте скибочками. Викладіть філе лосося і гарнір покладіть із боку на тарілку. Можна прикрасити кунжутом.

Зображення від vecstock до Freepik

Поділитися в соц. мережі:
В рецепте использовались: